Akut tandvård

Trygg och kompetent akuttandvård I Hedemora

Har du tandvärk eller andra besvär så är du välkommen in till oss. Akutfall prioriteras!

Hos oss kan du få snabb tandvård när det verkligen behövs – alla dagar i veckan. Vi har akuttider varje dag och både vuxna och barn är välkomna för snabb hjälp. Våra akuttandländläkare är erfarna och kunniga och bemöter alla med kompetens och ett stort hjärta.

Akut tandvård Hedemora – när olyckan är framme

Det finns många anledningar till varför man kan tvingas söka akuttandvård. Här är några vanliga problem som vi kan hjälpa dig med när du bokar in en akuttid.

  • Tandvärk
  • Ilningar i tänderna
  • Visdomständer som värker
  • Skadade tänder
  • Utslagen permanent tand
  • Fyllningar eller plomber som gått sönder eller lossnat
  • Broar och kronor som lossnat

Vänta inte med att söka akuttandvård

När tänderna värker bör du söka hjälp så fort det går. Dels kan problemen växa om man inte åtgärdar dem omedelbart, dels kan värken leda till sämre sömn och koncentrationssvårigheter. Även om det inte känns så farligt till en början så är tandvärk sällan ett problem som går över – det är snarare ett tecken på att du har större problem med tänderna som behöver åtgärdas.

Det finns många olika orsaker till tandvärk. Visdomständer som håller på att tränga fram och växer snett mot angränsande tänder är ett vanligt problem. Långt gången karies – pulpit – är en annan vanlig orsak. Då har karies utvecklats så mycket att den angripit tandnerven.

Oavsett anledningen till din tandvärk så rekommenderar vi att du söker dig till oss om du har tandvärk – vi erbjuder alltid kompetent akuttandvård i Hedemora.

Akut tandvård
Har du tandvärk eller andra besvär så är du välkommen in till oss. Ring oss på numret nedan.